FinCEN belgelerinde, Zarrab’ın çeşitli bankalardan 2007-2016 yılları arasında 5 milyar 800 milyon dolar tutarında şüpheli para transferi yaptığı görülüyor.


Halkbank ve Zarrab davasını yakından izleyen New York Barosu avukatı Cahit Akbulut, Mart ayında yapılacak jürili duruşmalarda Zarrab’ın yeniden tanık kürsüsüne çıkabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

“HALKBANK’I MAHKUM ETMEK İSTEYEN SAVCILAR SARRAF’IN İFADESİNE BAŞVURABİLİR”

Akbulut, savcıların iddialarını güçlendirmek için hem Zarrab'la ilgili FinCEN belgelerini hem de eski kuryesinin Amerikan medyasındaki ifadelerini Halkbank davasında aleyhinde kullanabileceğini belirterek, "Büyük bir ihtimalle Hakan Atilla davasında olduğu gibi Sarraf’ın tanıklığında ve ifadelerinden yola çıkarak Halkbank’ı mahkum ettirmek isteyeceklerdir. Sarraf, uzun bir süre savcılıkla uzlaşmasına rağmen mahkemeye çıkarılmıyor. Usule göre bir sonra hakim karşısına çıkarılıp itirafçı olduğu için ceza indirimi yapıldıktan sonra hakkında cezanın verilmesi gerekiyordu” dedi.

VOA Türkçe’den Can Kamiloğlu’nun haberine göre Avukat Akbulut, "Tahminlerimiz, Sarraf’ın suçunu itiraf edip savcılıkla uzlaşması sonrasında en geç bir sene sonra kararın, itirafçı olması nedeniyle çıkacağı ve alacağı cezanın belirlenmesi yönündeydi. Aradan bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen hala cezasının verilmemesi, onun Halkbank davası içinde savcılığın lehine ifade verebileceği yönündeki öngörülerimi kuvvetlendiriyor” diye konuştu.