ABD'li Müslümanlardan Sony'e Oyun Tepkisi
Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanların oluşturduğu Sivil Toplum Kuruluşu CAIR, Microsoft, Sony ve Valve'ı, tarafından dağıtılacak olan Amerika'da ve dünyadaki Müslümanlara yönelik şiddeti normalleştirecek bir Arap cinayet simülatörü olan 'Felluce'de Altı Gün oyununu yasaklamaya çağırdı.
İkinci Felluce Savaşı, Irak Savaşı sırasında 800'den fazla sivilin hayatını kaybettiği şiddetli ve kanlı bir savaştı. Trajik olay, ABD ordusunun beyaz fosfor kullanımı da dahil olmak üzere taktikleri nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi. Savaştan bu yana geçen yıllarda Felluce'de doğum kusurları olan çok sayıda Iraklı bebek dünyaya geldi.
Oyun, Atomic Games tarafından 2009 yılında ilk kez duyurulduğunda, halktan, savaş karşıtı kuruluşlardan ve gazilerden yaygın eleştiriler aldı ve o zamanki yayıncı Konami'yi projeyi bırakmaya zorladı. 2016 yılında, Atomic Games'in eski CEO'su Peter Tamte, oyunun 2021'de yeniden ortaya çıkmasını desteklemek için yayın stüdyosu Victura'yı kurdu.
Irak Savaşı'nın en kanlı savaşını anlatan bir zamanlar iptal edilen oyun, pahasına Iraklılar pahasına ABD askerleri için sempati uyandırmaya çalışan birinci şahıs nişancı olarak yeniden canlandırıldı.
2004 yılının sonlarında Irak Savaşı sırasında altı hafta süren şiddetli ve trajik bir olay olan İkinci Felluce Savaşı, sivil kayıpların ölçeği ve ABD ordusunun beyaz fosfor kullanması ve çok sayıda şiddet eylemi nedeniyle ağır şekilde eleştirildi. savaşçı olmayanlara karşı koalisyon güçleri tarafından.
Şimdi, yaklaşık yirmi yıl sonra, kanlı savaşla ilgili bir video oyununun piyasaya sürülmesi planlanıyor. Seattle merkezli geliştirme şirketi Highwire Games, oyun yayıncısı Victura ile birlikte 2010 yılında iptal edilen tartışmalı proje Fallujah'ta Altı Gün'ü yeniden canlandırıyor .
Oyunun kendi web sitesinde Six Days , "1968'den beri en zorlu şehir savaşında El Kaide ile savaşan Deniz Piyadeleri, Askerler ve Iraklı sivillerin gerçek hikayelerini yeniden yaratan birinci şahıs taktik askeri nişancı" olarak tanımlanıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: