Sosyal Medya Uzmanı Hacı Mustafa Özsoy;
Sosyal Medya Yönetimi, kurumlara veya markalara ait sosyal medya hesaplarının nasıl kullanılması gerektiği, bu süreç içerisinde izlenmesi gereken yolu, kriz durumlarında hangi yöntemlerin kullanılacağı, marka yönetiminin nasıl yapılması gerektiği gibi konuları koordineli bir şekilde yönetilmesidir. 2020 ile beraber tüm dünya da yaşanan Covid-19 Pandemi salgını sonrasında; perakendenin büyük oranda dijitale kayması, evden eğitimin zorunlu hale gelmesi, evde çalışmanın sıklaşması ile birlikte sosyal medya kanalların kullanımı ciddi oranda artmıştır. İnsanlar evde olduğu süre boyunca her yerden interneti kullanmaya ve sosyal medya da aktif şekilde bulunmaya devam etmişlerdir. Tabi bu dönemin dijitale etkisi yadsınamayacak seviyede olduğu için, dijital çağın gereksinimleri olarak markalar da, sosyal medyada 7/24 aktif rol oynamak ve hedef kitleyle her an iletişim kurabilmek adına aktif olmak zorundalar. Dünya üzerinde dijital de yer almak isteyen ve dijital de kendine yer edinmek isteyen birçok marka varken, sizi onlar arasından sıyıracak şey, sosyal medya yönetimi yaparken karşınızdakini sadece bir müşteri olarak görmekten çok, hedef kitleniz yerine kendinizi koyarak, sosyal medya hesap yönetimi doğru bir şekilde yapılmış olan bir markaya daha olumlu hisler besleyebileceğinizi ve marka-tüketici bağı oluşturabileceğinizi unutmayın! Markanızın; Instagram, Facebook, Youtube, Twitter ve daha birçok sosyal kanalda öne çıkmasını istiyor ve markanızın en iyi içeriklerle en iyi şekilde Sosyal Medya Yönetimi’ nin yapılmasını için Feed Medya ile iletişime geçin. Markanız için en samimi ve etkileşimli sosyal medya hesaplarını yönetelim. Peki sosyal kanallarda marka-tüketici bağı oluşturabileceğiniz Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır, nerelere dikkat edilmelidir? Bunlara bakalım…Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?
Hedef Kitle Analizi; Sosyal Medya Yönetimi yaparken, en önce dikkat etmemiz ve belirlememiz gereken unsur elbette, hedef kitle belirlemedir. Belirlediğiniz kitlenin; yaş aralığı, cinsiyeti, ilgi alanları ve beklentilerine dair bilgi sahibi olmalısınız. Sosyal medya kanalları üzerinden yapabileceğiniz küçük anketlerle de hedef kitlenizin isteklerine dair veriler elde edebilir, bu veriler dahilinde hedef kitlenizin hoşuna gidebilecek içerik paylaşımları yapabilirsiniz.
İçerik Yönetimi;Sosyal medya yönetiminin ana yapısını İçerik Yönetimi oluşturmaktadır. Son derece özen ve dikkatle hazırlanmış, kaliteli içeriklerle beraber yapacağınız sosyal medya yönetimi, markanızın Google tarafında da yükselmesini sağlayacaktır. Tabi bunu içinde son derece özgün ve anlaşılır içerikler hazırlamanız gerekmektedir.
Rakip Analizi; Sosyal medya yönetiminde rekabet oldukça önemlidir. Rakiplerinizin içeriklerini güncel olarak takip ederek, onlardan daha baskın içerikler hazırlayabilirsiniz. İyi bir sosyal medya yönetimi için, sosyal medyayı rakiplerinize oranla daha aktif kullanmalısınız.
Reklam Yönetimi; İnternet reklamlarının her gün daha fazla kullanıldığı bir dönemde, markanıza ait web sitesi üzerinden alınabilecek reklamlar dışında, sosyal medya hesaplarınız için yapılacak reklam çalışmalarıyla daha geniş hedef kitlelere ulaşabilirsiniz.