Almanya’nın Köln kentindeki Uzay Araştırma Merkezi’nde yapılacak çalışma için 12’si kadın 12’si erkek olmak üzere 24 gönüllü seçilecek. NASA araştırmacıları uzayda uzun zaman harcayan astronotlara faydalı olup olmadığını görmek için “yapay yerçekiminin” vücut üzerindeki etkilerini öğrenecek. Katılımcılar gruplara ayrılacak, ancak tek bir odada kalacaklar.
Adaylarda aranan şartlar ise şöyle: – 24-55 yaşları arasında olmak – Sağlıklı olmak – Almanca bilmek NASA tarafından kabul edilecek gönüllüler, ayakları baş seviyelerinden yukarısında kalacak ve bir omuzları her daim yatağa değecek şekilde 6 derecelik bir eğimle yatacak.
Araştırmada, yapay yer çekiminin kas kaybı üzerine etkisini ölçülmesi amacıyla gönüllülerin bir kısmı günde bir kez santrifüjde döndürülerek kanın ayaklarına doğru geri akması sağlanacak. ESA, çalışmanın “ağırlıksızlık, kozmik radyasyon, izolasyon ve mekansal kısıtlamaların” astronotları nasıl etkilediğini bulmasına yardımcı olacağını söylüyor.
Bilim adamları yapay yerçekimi odasının içindeki günlük oturumların Mars ve ötesindeki uzun mesafeli görevlerdeki bozulmayı durdurmak için kullanılıp kullanılamayacağını test edecekler.
Yorumlar
Kalan Karakter: