ABD'de Salgının Yıldönümünde 510 Bin Can Kaybı
Tüm dünyada hızla yayılan korona virüs salgını en çok ABD'yi etkiledi. Bugün, ülkede virüsten ötürü, ilk can kaybının yaşanmasının yıldönümü ve bir yılda 510 binden fazla kişi, virüs nedeniyle hayatını kaybetti.


Bu ağır tablonun faturası geçmişte eski Başkan Donald Trump'a kesildi. Onun, durumun ciddiyetini kavrayamaması, maske takmaya gerek olmadığını savunması, gerekli adımların geç atılması ve hatta kendisi dahil kabinesinden önemli isimlerin de virüse yakalanması bu eleştirilerin sebebi.
Trump, salgının ilk dönemlerinde dezenfektanların vücuda enjekte edilmesini bile önermişti.
Bu salgın, Amerika’nın kötü sağlık sistemine bir kez daha dikkat çekti. Çünkü, özellikle sağlık sigortası olmayanlar adeta ölüme terk edildi. Bu konu, Biden yönetiminin vaatleri arasında yer aldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: