Obama yönetimi, mart ayında ABD askeri ve diplomatik personelinin ailelerinin İncirlik Hava Üssü’nden ayrılması talimatını vermiş, o dönemde bu çağrının geçici olduğu belirtilmişti.
Reuters’in haberine göreyse ABD şimdi, İncirlik Hava Üssü ve Türkiye’deki diğer tüm bölgelere gidecek olan ABD’li askeri ve sivil personelin “eşlik edilmeden” gitmesini öngören bir düzenleme hazırlıyor.
Düzenlemenin salı günü Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıdan önce hazırlandığı belirtilirken, bir yetkili “Bu değişiklik Türkiye genelinde kötüleşen güvenlik şartlarını yansıtıyor” diye konuştu. ABD’nin Türkiye’de yaklaşık 2 bin 200 sivil ve askeri hizmet görevlisi bulunuyor.
ABD'den Askerlerin Aileileri İçin Kısıtlama Kararı
ABD, Türkiye’ye giden askeri ve sivil personelinin ailelerinin kendilerine eşlik etmesini daimi olarak yasaklama yönünde adım atmaya hazırlanıyor


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: