De Facto, Boyner Grup ve KAGİDER, BM Kadının Statüsü Komisyonu'nun New York'ta gerçekleştirilen 63. "İyi İşler: Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı"nı anlattı.
Türkiye'de hazır giyim ve moda sektörü markalarından DeFacto, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonunun 63. oturumları (CSW63) çerçevesinde New York'ta düzenlenen panelde dünyanın değişik bölgelerinden gelen katılımcılara, örnek projesi "Kumaştan Hayaller"i anlattı.
ABD'nin New York kentinde, 11 - 22 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen BM CSW63 oturumları başladı.
DeFacto, 2015'te BM Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri'ne (WEPs) imza atan ve 2017'de uyguladığı "Mutlu Kadınlar Hareketi"yle BM'de kadına yönelik örnek projelerden Kumaştan Hayaller'i tanıttı
DeFacto İnsan Kaynakları (İK) ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Önder Şenol üyesi oldukları "Textile, Clothing, Footwear, Leather Global"ın (TCF Global) CSW63 oturumları çerçevesinde düzenlediği "BM Südürülebilir Kalkınma Hedefleri ile Kadın Girişimcilerin Ekonomik Güçlendirilmesi" başlıklı panelde konuşmacı oldu.
'MUTLU KADIN HAREKETİ'
Şirketin 13 bin 500 çalışanıyla 30 ülkede 500'den fazla mağazasıyla sektördeki hizmetlerine devam ettiğini belirten Şenol, sürdürülebilir büyüme için iş ve toplumsal hayatta cinsiyet eşitliliğinin oluşması ve bunun korunması gerektiğini kaydetti. Şenol, bunun özellikle gelişmekte olan ülkeler için bir öncelik olduğunu vurguladı.
Şenol, "Aynı yıl kadınlara iş hayatında verdiğimiz desteği devam ettireceğimizi taahhüt etmek için BM Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri’ni imzaladık. Ardından çalışanlarımızın memnuniyet ve bağlılığını artırmak için DeFacto Akademi’yi kurduk" ifadelerini kullandı.
STK CSW Forumları, dünyanın dört bir yanından hükümet dışı kuruluşlara, kadın ve kızlarla ilgili sorunları tartışma, ağ kurma, stratejileri ve başarılı örnek uygulamaları paylaşma, alınan kararları ve yapılan anlaşmaları uygulamak için hükümetlere lobi yapma fırsatı veriyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla gerçekleşen özel oturumda konuşan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Türkiye'de girişimciliğin artmasının ve kadınların ekonomik hayata katılımının önemine değindi.
Yorumlar
Kalan Karakter: