Californi'ada 47 Bin Bakkal İşçisi Grev İçin Oy Kullandı
California’nın güneyindeki ve ortasındaki binlerce bakkal işçisi, sendikalarına birkaç büyük süpermarket zincirine karşı grev çağrısı yapma yetkisi verip vermemek için Pazartesi günü oylamaya başladı.Yüzlerce Ralphs, Albertsons, Vons ve Pavilions mağazasında yaklaşık 47 bin işçi bu hafta oy kullanmaya hak kazanıyor.


Muhtemel grev, United Food and Commercial Workers’ın yedi yerlisi tarafından temsil edilen bakkal memurları, et kesiciler, eczacılar ve eczane teknisyenlerini kapsıyor.
Kroger’in sahibi olduğu Ralphs ve Albertsons, Vons ve Pavilions mağazalarının sahibi Albertsons ile yapılan görüşmeler, en son üç yıllık sözleşmeler 6 Mart’ta sona ermeden önce anlaşma olmadan sona erdi.
Sendika ertesi gün, şirketlerin ücret teklifinin “şaşırtıcı derecede düşük” ve işçilerin yaşam maliyeti ihtiyaçlarının çok altında olan 60 sentlik bir artışa tekabül ettiğini söyledi. Çalışanlar, diğer tekliflerin yanı sıra, saatlik 5 dolarlık bir zam istiyorlardı.
United Food and Commercial Workers’tan yapılan açıklamada, “Her iki şirket de mağazalardaki güvenlik komitelerini genişletmeyi kabul etmeyi reddetti ve henüz anlamlı sağlık ve refah faydaları müzakere etmedi” dedi.
Sendika, müzakerelerin son gününde bakkal işçilerinin koronavirüs pandemisi sırasında oynadıkları temel rolü vurguladığını söyledi.
Sendika, bir Ralphs çalışanı olan pazarlık komitesi üyesi Erlene Molina’nın şirket müzakerecilerine şunları söylediğini söyledi: “İnsanların dünyanın sonu geliyormuş gibi davrandıklarını gördük ama evde kalamadık. Topluluğumuza karşı bir yükümlülüğümüz olduğunu biliyorduk, bu yüzden her gün ortaya çıktık.”
Los Angeles Times, bir Ralphs açıklamasının, oylamanın “çözüm ve uzlaşma bulmak için iyi niyetli pazarlıklarla bir araya gelmemiz gereken bir zamanda, ortaklarımız ve topluluklarımız için gereksiz endişe yarattığını” söylediğini bildirdi. Ralphs’ta UFCW ile bir anlaşma yapmaya odaklanmış durumdayız.”
Albertsons Şirketleri yaptığı açıklamada, müzakerenin amacının “çalışanlarımıza ücret, sağlık, sosyal yardım ve emeklilik yardımlarından oluşan rekabetçi bir toplam tazminat paketi sağlamak” olduğunu söyledi.
Açıklamada, “Çalışanlarımız için adil, müşterilerimiz için iyi olan ve Albertsons, Vons ve Pavilions’ın Güney Kaliforniya pazarında rekabetçi kalmasını sağlayan bir anlaşmaya vardığımızdan emin olmak için işbirliği içinde çalışmaya kararlıyız” denildi.
Sendika, Gelson’s, Stater Brothers & Super A gibi diğer süpermarket zincirleriyle henüz anlaşmaya varmadı.
2019’da Ralphs, Vons, Pavilions ve Albertsons çalışanları greve izin vermek için oy kullandı, ancak sonuçta sözleşmelere grev yapılmadan ulaşıldı.
2003-04 grevi ve lokavt, yaklaşık 70.000 Güney Kaliforniya bakkal işçisini dört aydan fazla bir süre boyunca grev gözcülüğünde tuttu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: