California ve Oregon'da Yağma
Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletine bağlı Portland kenti ve California’nın Oakland kentinde dün gece de devam eden polis şiddetine yönelik protestolarda bir mağaza yakılırken, çok sayıda dükkan da yağmalandı.


CAMLARI KIRDILAR, YAKTILAR
Oregon eyaletine bağlı Portland kenti ve California'nın Oakland kentinde dün gece gerçekleştirilen protestolar şiddet olaylarına dönüştü. Portland'da bir parkta toplanan öfkeli protestocular, şehir merkezinde yer alan dükkan ve restoran camlarını kırdı. Oregon Tarih Derneği’nin pencerelerine sprey boya ile “artık tarih yok” yazan protestocular bir mağazayı da ateşe verdi.
İtfaiyecilerin yangını kontrol altına almakta zorlandığı olaylarda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenildi.
Kaliforniya'nın Oakland kentindeki protestolar ise yürüyüş şeklinde gerçekleştirildi. Barışçıl olması planlanan yürüyüşün şiddet olaylarına dönüştü. Protestocular, kentin birkaç noktasında yangın çıkararak, çok sayıda işyerine maddi zarar verdi.
Ayrıca polise çok sayıda yağma raporu ulaştığı bildirildi. Bir araba galerisi kundaklanırken, dışarda park edilmiş bir araba da göstericilerin hedefi oldu. Şehrin California Bank and Trust binasının dışında da büyük bir yangın çıkarıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: