Canan Dağdeviren, MIT'nin 9 Finalistinden Biri Seçildi
Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinde bulunan dünyanın bilim dalında en iyi üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology (MIT)'de, LG Kariyer Geliştirme Profesörlüğünü yürüten Canan Dağdeviren, 'Geleceğin Girişimcileri' projesine kabul edilen dokuz kadın öğretim görevlisinden biri oldu.


Girişimin kurucuları MIT Profesörü Sangeeta Bhatia, MIT Profesörü ve Emerita Başkanı Susan Hockfield ve MIT Amgen; MIT'deki artan temsile rağmen, erkek meslektaşlarına kıyasla biyoteknoloji girişimlerinde kadın araştırmacı sayısını orantısız derecede düşük buldukları için bu programı başlattılar.
'İklim Teknolojisi ve Enerji Ödülü' gibi diğer MIT ödül teşvik yarışmalarının başarısından ilham alan 'Geleceğin Girişimcileri Ödül Yarışması', Northpond Ventures'ın araştırma ve geliştirme odaklı kuruluşu Northpond Labs'ın cömert fonlarından yararlanacak. Katılımcılar; piyasa değerlendirmeleri, fon yaratma ve işletme sermayesi oluşturma ve diğer programlama konularındaki talimatlarla mevcut buluşlarını ticarileştirmelerinde, grup tarafından desteklenecekler.
Programın sonunda kohort üyeleri fikirlerini; MIT öğretim üyeleri, biyoteknoloji kurucuları ve risk sermayedarlarından oluşan bir seçim komitesine sunacaklar. 250 bin dolarlık büyük ödülü kazanan isteğe bağlı fon alacak ve iki yarışmacı da 100 bin dolar alacak. Kazananlar, tüm grubun çalışmalarının sunulacağı bir etkinlikte duyurulacak. Tüm katılımcılar ayrıca yarışmaya katılmaları için 10 bin dolar tutarında bir burs alacak.
MIT Geleceğin Kurucuları Ödülü Yarışması kohort üyeleri; Fen Okulu, Mühendislik Okulu ve Mimarlık ve Planlama Okulu bünyesindeki Medya Laboratuvarı da dahil olmak üzere MIT genelindeki okullardan seçildi. O isimlerden biri de Türk mühendis Canan Dağdeviren.
Canan Dağdeviren, medya sanatları ve bilimleri alanında yardımcı doçent ve LG Medya Sanatları ve Bilimleri Kariyer Geliştirme Profesörüdür. Araştırma odağı; optimum performansı korurken gerilebilen, sarılabilen, katlanabilen, bükülebilen ve insan vücuduna implante edilebilen yeni algılama, enerji toplama ve çalıştırma cihazları yaratmaktır. Lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi'nden fizik mühendisliği, yüksek lisans derecesini Sabancı Üniversitesi'nden malzeme bilimi ve mühendisliği ve doktora derecesini Illinois Üniversitesi at Urbana-Champaign'den malzeme bilimi ve mühendisliği alanında almıştır.
Dağdeviren müjdeli haberi sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: "MIT’de bu yıl ilk defa oluşturulan ‘Geleceğin Girişimcileri' programına kabul edilen 9 kadın hocadan biri oldum. Bu programda yaptığımız teknolojilerin günlük yaşama aktarılıp, kullanılabilmesi için eğitim alacağız; şirket kurmak için doğru zamanı bekliyordum, sanırım yaklaşıyoruz. Sürekli destekçilerim olan öğrencilerime, mentörlerime ve aileme sonsuz teşekkürler."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: