İngiltere’de yaşanan olayda, doğum sırasında ailelerin tüm ısrarına rağmen sezaryen yapılmaması faciayla sonuçlandı. Doktorların yaklaşık 4 saat boyunca aileyi dikkate almaması nedeniyle dünyaya gelen bebek yaşamını yitirdi.
35 haftalık hamileyken doğum öncesi sancılarla hastaneye kaldırılan 34 yaşındaki Divya Rajesh’in karnındaki bebeğin kalp atışlarında anormallik tespit edildi. Anne ve baba, bebeklerinin güvenliği için sezaryen doğum yapılmasını talep etti.
Ancak aileye rağmen normal doğum sürecinin devam ettirildiği, annenin doğum servisinden alınarak değerlendirme ünitesine götürüldüğü ve düzenli şekilde takip edilmediği belirtildi.
Yaklaşık 4 saat sonra gerçekleştirilen acil sezaryenle dünyaya gelen Neha isimli bebeğin oksijensiz kalmaya bağlı beyin hasarı ve akciğer tansiyonu geliştirdiği açıklandı. Minik bebeğin, doğumdan yalnızca 13 saat sonra 8 Mayıs 2024’te hayatını kaybettiği bildirildi.
“Birden Fazla Hata Yapıldı”
İngiltere’nin Essex bölgesindeki Broomfield Hastanesi’nde yaşanan olayla ilgili görülen soruşturmada sağlık personelinin “birden fazla hata” yaptığı belirtildi.
Essex Koroner Mahkemesi yetkilisi Sonia Hayes, doğum sürecine ilişkin net bir plan bulunmadığını ve anne-bebeğe yönelik “bütüncül bakım” sağlanamadığını ifade etti.
Hayes, bebeğin daha erken dünyaya getirilmesi halinde yaşam süresinin uzayabileceğini ve gelişen akciğer tansiyonunun büyük ihtimalle önlenebileceğini kaydetti.

Aile Gastane Hakkında Hukuki Süreç Başlattı
Acılı aile, olayın ardından tıbbi ihmal konusunda uzman bir hukuk firmasıyla anlaşarak hastane hakkında inceleme başlattı.
Baba Rajesh, “Ebeveynler olarak endişelerimizi anlatmaya çalıştık ancak sesimizin duyulmadığını hissettik. Bebeğimizin güvende olduğuna inanıyorduk” dedi.
Yaklaşık iki yıldır neyin yanlış gittiğini anlamaya çalıştıklarını belirten aile, doğum sırasında annelerin şikayetlerinin daha dikkatli değerlendirilmesini istedi.
Hastaneden Açıklama Geldi
Mid and South Essex NHS Foundation Trust yetkilileri ise olay sonrası inceleme yapıldığını ve bebeğin daha erken doğurtulması gerektiğini kabul etti.
Hastane yönetimi, ailelerin endişelerinin daha dikkatli dinlenmesi, vardiyalar arasında bilgi aktarımının güçlendirilmesi ve anne-bebek takibinin artırılması için yeni çalışmalar başlatıldığını açıkladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: