Light Millennium Derneği İstanbul Etkinlikleri
Bircan Ünver tarafından kurulan ve merkezi New York'ta bulunan, misyonu insanlığın gelişimi olan Light Millennium Derneği'nin ilk basılı kitabı 'Bin Yıl Daha' Cuma günü İstanbul TÜYAP Fuar alanında gerçekleşecek kitap fuarında tanıtılacak. Ayrıca bugün de bir söyleşi etkinliği yapıldı...


Bin Yıl Daha kitabı TÜYAP kitap fuarında 4 nolu salon ve 421 nolu standda fuar boyunca sergilenecektir. Ayrıca soylesinin 7 Aralık'ta yapılan söyleşinin yanı sıra 9 Aralık Cuma günü de 'Solar Decathlon Yarışmaları' üzerine bir panel sunulacaktır.
Yazar ve Dernek Kurucu Başkanı BİRCAN ÜNVER'in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşinin moderatörü, 'IşıkBinyılı.Org Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü' ASUMAN TACAL oldu. Soru ve Yanıt Bölümünü ise YETER TABAK gerçekleştirdi.
Etkinliğin içeriği şöyledi:
Işık Binyılı'nın, “Light Millennium” ile birlikte İngilizce ve Türkçe vizyonunun, 'Bin Yıl Daha...' adlı bir denemeyle Bircan Ünver tarafından, New York'tan online olarak 1999 yılında tanıtılmış olması sonucu; aynı adlı metin gerek Amerika’da (2001), “ticari olmayan kuruluşlar” kanunu ve gerekse Türkiye Dernekler Kanunu çerçevesinde (2010) kendisi tarafından kurumlaşmış olan ikiz tüzel kimliğin/kardeş kuruluşun doğuşuna da kaynaklık etmiştir.
Bu söyleşiyi; gerek 1999’da “Bin Yıl Daha…” vizyonuna varış-çıkış noktası ve vizyonuyla birlikte gerekse, İstanbul merkezli dernek statüsünde kurumsallaşmasını takip eden süreç ile IşıkBinyılı.Org’un “yayınevi” statüsündeki ilk basılı kitabı da olan “Bin Yıl Daha…” çerçevesinde sundular.
Bu kapsamda, söyleşinin amacı yaşamın her kesitinden birey ve toplumları aktif ve düşünsel üretime teşvik ve katılımcı bir toplum oluşturmaya yönelik temellerden birinin atılmasına da bir katkı sağlamayı amaçlar. Aynı zamanda, işbirlikleri çerçevesinde; özellikle de Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi’nin 74. Yıldönümü (10 Aralık 2022) kapsamında ve 19 maddesi özelinde, “Ifade Özgürlüğü” çerçevesinde düşünsel ürünleri toplumun her kesitinden teşvik ile mülti-platformlarda katılım ve sunumu teşvik ve arrtırılmasına bir katkı sunmayı hedeflediler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: