New Yorklular Bu Portrede Ne Görüyor?
Amerika Birleşik Devletleri'nin kozmopolit şehri New York'un yeni Belediye Başkanı Eric Adams, oy kullanmaya ve yemin törenine annesi Dorothy Mae Adams-Streeter'ın portresi ile gelmişti. Portre, bir zamanlar işçi sınıfı New Yorklular arasında popüler oldu.


'Brandy avcısı' denen bu akım 1980 ve 1990'larda, bazı topluluklarda yaygın hale gelmişti. Kültürel önemi, Amerikan işçi sınıfının emelleriyle yakından bağlantılıydı. Adams'ın annesine olan saygısı, bu görüntüyü gören ve hemen tanıyıp onunla özdeşleşen sayısız insanı onurlandırdı.
Fotoğraf aynı zamanda, geçen yıl belediye başkanlığı seçimini kazanan Adams'ın, Demokratik tabanın ve New York şehrinin kalbi olan siyah ve göçmen işçi sınıfı topluluklarının hırsını da temsil ediyordu. Fotoğraf, zafer konuşması sırasında Adams'ın seçmenlere söylediklerini de belgeliyor: “Ben senim. Yıllarca dua ederek, umut ederek, mücadele ederek çalıştıktan sonra, belediye binasına gidiyoruz." diyordu New York'un ilk siyahi belediye başkanı.
Yemin ederken o fotoğrafı elinde tutma seçimi, annesine bir selamdan çok daha fazlasıydı. Bu, bazen şehir yönetimi tarafından dışlanan, ancak ilerleme için çaba sarf etmeye devam eden topluluklara bilinçli bir selamdı.
Adams, "Herkesin o fotoğrafa bakıp anne-babalarını düşünmesini ve hepimizin aynı şeyi istediğini görmesini arzuladım. Annem evleri temizledi ve bize daha iyi bir yaşam sağlamak için üç işte çalıştı. Bunu bizimki gibi ailelerin çok sık başarısız olduğu bir şehirde yaptı. Bunu yapamamalıydım ama Dorothy Mae Adams-Streeter sayesinde başardım." dedi.
Bu haftanın başlarında Adams, düşük ücretli işçileri 'düşük vasıflı işçiler' olarak adlandırdığı için eleştirildi. Belediye başkanı daha sonra kendisini eleştirenlerin, mesajını çarpıttığını söyledi. Twitter'da yaptığı açıklamadan rahatsız olanlara, bir zamanlar düşük ücretli bir işçi olduğunu hatırlattı. “Ben aşçıydım. Ben bulaşıkçıydım. Üniversitedeyken restoranıma kimse gelmeseydi, hayatta kalamazdım.” diye yazdı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: