SETA Amerika'da Libya Politikasını Anlattı
Düşünce kuruluşu SETA D.C. Washington'da düzenlenen panelde Türkiye'nin Libya Politikası ve Akdeniz'de ki endişelerini anlattı. SETA Başkanı Burhaniddin Duran ve Altınbaş Üniversitesi rektörü Cumhurbaşkanı Dış İlişkiler Güvenlik kurulu üyesi Çağrı Erhan katıldı.
Doğu Akdeniz, Orta Doğu'nun bir parçası. Bence Türkiye ve ABD, Libya ve İran gibi ülkeler birlikte çalışarak bu sorunları çözebilir. Bakın Türkiye ve Rusya Suriye'de iyi işbirliği örnekleri gösteriyor, Libya'da da tekrarlanabilir. Diplomasi de Başkan Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arası çok iyi. Tüm taraflar aynı masa etrafında birleşerek politik bir süreç sunabilir. ABD'nin katılımı olmadan bunu barışçıl bir şekilde çözmek kolay değildir. Türkiye, siyasi çözüm ihtiyacına dikkat çekmeye çalışıyor." dedi.
Panelde konuşan Çağrı Erhan, Bazı maksimalist Yunan yetkililer ve uzmanlar, Doğu Akdeniz’deki alan paylaşımlarına ilişkin Türkiye’ye 2 km uzaklıktaki 3 bin m2'lik Meis adası üzerinden Türkiye’ye ait alanı almaya kalktılar. Bu durum tabiki Türkiye için kabul edilemezdi. İsrail'in, G. Kıbrıs ve Yunanistan ile yaptığı gaz hattı projesine yönelik anlaşmayı ileri zamanlarda tekrar gözden geçireceğini düşünüyorum. Bu projenin en ucuz ve kolay yolu, projeyi Türkiye'ye bağlayarak zaten işlevdeki gaz hattına entegre etmektir. İsrail bunu biliyor. Sebebi ister Türkiye'yi cezalandırmak olsun, ister başka bir şey. İsrail'deki hiç bir hükümet veya uluslararası finans kurumu, İsrail gazını Avrupa'ya taşımak için Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile imzalanan bu saçma gaz hattı projesini desteklemez."dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: