Tesla'yı Hack Eden Alman Dünya Basınında
19 yaşındaki bir bilgisayar korsanı, 13 ülkede 25'ten fazla Tesla aracının kapılarını ve pencerelerini uzaktan açabildiğini , radyolarını açabildiğini, farlarını yakabildiğini ve hatta motorlarını çalıştırdığını ve "anahtarsız sürüşe" başladığını iddia edince medyada yer buldu.


Colombo, Pazartesi günü bir tweet'te Tesla'ların "tam uzaktan kontrolüne" sahip olduğunu iddia ederken, daha sonra "direksiyon veya hızlanma ve frenlemeyi uzaktan kontrol etmek" için arabaları asla devralamayacağını açıkladı.
Colombo "Evet, potansiyel olarak kapıların kilidini açabilir ve etkilenen Tesla'ları sürmeye başlayabilirim" diye tweet attı. “Hayır, araba kullanan birine (müziği maksimum seste başlatmak veya yanıp sönen ışıklar dışında) müdahale edemem ve bu Tesla'ları uzaktan da kullanamam.” diyerek paylaşımlarını sürdürdü.
Salı günü Colombo, hack'inin "Tesla'nın altyapısındaki bir güvenlik açığı değil", bunun yerine "sahiplerin hatası" olduğunu tweetledi. Genç Hacker “Sahiplerini bulmanın ve onlara bildirmenin bir yolu yok gibi görünüyor” diye tweet attı.
Tesla bu twetten sonra genç hackerla iletişime geçtiğini duyurdu.
Colombo'nun Twitter iletisi viral hale geldi ve 6.600'den fazla tepki, 1.300 paylaşım ve yaklaşık 300 yanıt topladı.
Colombo, kapıları kilitlemeyi ve kilit açmayı, pencereleri açmayı ve hırsızlık önleme sistemini devre dışı bırakmayı uzaktan kontrol edebildiğini söylüyor.
LinkedIn sayfasına göre Colombo, siber güvenlik konusunda uzmanlaşmış. "İlk koduNu 10 yaşında yazdığını" ve şirketinin amacının "her işletmenin siber uzayda sürekli gelişen ve tehlikeli tehdit aktörlerinden korunmasına yardımcı olmak" olduğunu iddia ediyor.
Geçen sonbaharda Tesla CEO'su Elon Musk, elektrikli otomobil sürücülerinin kişisel verilerinin bilgisayar korsanları tehdidinden korunmasını sağlamak için düzenleyicilerle birlikte çalışacağına söz verdi.
Otonom sürüş teknolojilerinin hızlı büyümesiyle birlikte, araçların veri güvenliği, her zamankinden daha fazla kamu endişesini çekiyor” dedi.
2025 yılına kadar, bilgisayarlı bir veritabanına bağlanacak tahmini 470 milyon araç olacak ve bu da onları siber suçlular için olgun hedefler haline getirecek.
Tech Monitor'e göre , aynı yıl otomotiv siber güvenlik pazarının yaklaşık 4 milyar dolar değerinde olması bekleniyor .
Colombo, Twitter'da, yerleşik bir kameranın fiili bir alarm sistemi haline geldiği bir hırsızlık önleme teknolojisi olan Sentry Mode'u devre dışı bırakabildiğini iddia etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: