Ulusal Kahve Günü
Kokusuyla, içmeyenleri bile baştan çıkaran ve 40 yıl hatırı olduğu söylenen o lezzetli çekirdeklerin günü, 'Ulusal Kahve Günü'nüz kutlu olsun.


Bir kahvenin gövdesini belirlerken çekirdek, kavurma ve demleme faktörleri önemlidir. Çekirdeğin türü, kahvenin dokusunu etkiler. Bununla birlikte kavurma işlemi de önemlidir. Kavurma işleminin azlığı ya da çokluğu, demlediğimizde bir kahvenin gövdesinin hissini değiştirecektir. İpeksi, pürüzsüz, iyi uygulanmış öğütme işlemi kahvenin iyi gövdelenmesinin vazgeçilmez unsurlarıdır.
Kahve çekirdeğinin yetiştiği yer, asitliğini belirler. Çekirdeğin yetiştiği yerin yüksekliği arttıkça, kalitesi ve asitliği de artar. Bu kahveler, cuppers tarafından daha parlak, daha kuru ve hatta pırıl pırıl olarak kabul edilir.
KAHVENİN TARİHÇESİ
Kahvenin tarihçesi, 15. yüzyılın ortalarında Yemen'de Mokha çevresindeki Sufi manastırlarına dayanıyor. Burada keşişler, tıpkı bizim bugün hazırladığımız gibi, önce kahve çekirdeklerini kavurup kahve demlerlerdi. Yemenli tüccarlar Etiyopya'dan memleketlerine kahve getirdiler ve tohumlarını yetiştirmeye başladılar.
1670'de Baba Budan, göğsüne yedi çekirdek bağlayarak kahve çekirdeklerini Ortadoğu'dan kaçırdı. Bu istiflenmiş tohumlardan yetiştirilen ilk bitkiler Mysore'da ekildi. Kahve daha sonra İtalya'ya ve Avrupa'nın geri kalanına, Endonezya'ya ve Amerika'ya yayıldı.
Brezilya, dünyada herhangi bir ülkeden daha fazla kahve üretirken, Kolombiya da onu yakından takip ediyor. Ayrıca dünya çapında 50'den fazla ülke de kahve yetiştiriyor. Sonuç olarak, bol miktarda aroma arasından seçim yapıyoruz.
ULUSAL KAHVE GÜNÜ
İlk kez 2014 yılında konuşulmaya başlanan Dünya Kahve Günü, Uluslararası Kahve Örgütü’nün Expo 2015’in bir parçası olarak her yıl kutlanmasını kararlaştırdığı günden bu yana aralıksız kutlanıyor. Geçmiş dönemlerde 29 Eylül ile 1 Ekim aralığında farklı tarihlerde kutlanan Uluslararası Kahve Günü için resmi tarih, 1 Ekim olarak kabul ediliyor. Kahveyi bir içecek olarak tanıtmanın ötesinde bireyleri kahve kültürü hakkında bilgilendirmenin amaçlandığı bu gün, aynı zamanda kahve yetiştiricilerinin çalışma koşulları için bir farkındalık yaratmayı da hedefliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: