Washington Büyükelçiliğinden Türkçe Derslerİ
Türkiye'nin Washington D.C. Büyükelçiliği internet üzerinden Türkçe derslerine başlıyor. Türkçe okuma yazma ve konuşmayı geliştirmek isteyen çocuklara yönelik olan dersler Zoom uygulaması ile gerçekleşecek.


YAŞ: ABD’de ilkokul 3 ve 6. sınıf arası seviyelerde olan (3.ve 6. sınıf dahil) çocuklar kayıt yaptırabilecektir. Dersimizde Türkçe alfabe ve harflerin sesleri öğretilip, Türkçe okuma çalışmaları yapılacaktır. ABD’de henüz ilkokul 1. ve 2. sınıflarda İngilizce okumayı yeni öğrenen öğrencilerimiz, Türkçe alfabede “A”, “E” gibi bazı harflerin farklı okunduğunu gördüğünde zorluk yaşayabilmekte; bu İngilizce okumayı henüz tam öğrenmemiş çocuklarda sorun yaratabilmektedir. Bu sebeple, dersimize katılım yaşı olarak, İngilizce okumayı artık iyice öğrenmiş ilkokul 3. sınıf öğrencileri alt sınır olarak belirlenmiştir. Sınıf seviyesinde yaş aralığını çok açmamak, küçük öğrencilerimizi zorlamamak, büyük öğrencilerimizin ise dersten tam verim almalarını sağlamak üzere, derse katılım yaş aralığında üst sınır 6. sınıf olarak belirlenmiştir. Nitekim, 6. sınıf üzeri öğrencilerin ilgi alanları, derste gerçekleştirmeyi sevdiği çalışmalar ve öğrenme şekilleri, daha küçük yaştakilere göre farklılık gösterebilmektedir.
Öğrencilerimizin, dersimizden en iyi şekilde faydalanabilmesi için Türkçe konuşmayı ve öğrenmeyi sevmesi, derse isteyerek katılması oldukça önemlidir. Çünkü bu aynı zamanda, çocuklarımızın Türkçe konuşma ve öğrenmeye yönelik gelecek tutumlarını da etkilemektedir. Bu nedenle, derse katılım yaş düzeyine önem gösterilmesini, öğrencilerimizin iyiliği adına rica ederiz.
DERS PROGRAMI- İŞLEYİŞ:
17 Ekim – 12 Aralık 2020 arası (9 hafta) sürecek programımız her Cumartesi saat 10:00 – 10:40 arasında yapılacaktır. (Vaşington DC saatiyle- “Eastern Time”)
Dersler, internet ortamında Zoom programı üzerinden düzenlenecek ve 40 dakika sürecektir.
Her dersin malzemesi, dersten iki gün önce “Google Classroom”da oluşturulan ve öğrencilerin de kayıtlı olduğu hesap üzerinden öğrencilerle paylaşılacak; “Zoom” toplantı linki de toplantıdan hemen önce yine “Google Classroom” üzerinden yayımlanacaktır. Ders sadece 40 dakika olduğundan, oturuma tam zamanında katılmak çok önemlidir.
KAYIT: Kayıt ücretsiz olup “Eventbrite” üzerinden yapılacaktır. Kayıtlar 15 Ekim 2020 tarihinde kapanacaktır.
MEVCUT: Katılan her öğrencinin faal olarak derste yer alabilmesi ve konuşma alıştırmalarında her öğrenciye yeterince zaman ayrılabilmesi adına sınıf mevcudu 15 öğrenciyle sınırlandırılacaktır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: