Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen ve Atatürk Mahallesi'nde kiraladıkları evde birlikte kalan gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firaz Hamadi, kimlikleri saptanmayan kişi veya kişilerce bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü. Üç katlı binanın ikinci katındaki daireye sabah saatlerinde gelen diğer gazete çalışanları Abdulkadir ve Hamadi’yi boğazları kesilmiş halde buldu. Olay polis ve sağlık ekiplerine bildirilirken olay yerine gelen sağlık ekipleri İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi’nin öldüğünü belirledi. Aynı zamanda Özgür Suriye Ordusu'na üye oldukları iddia edilen Suriyeli gazetecilerin cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Bu arada Öldürülen gazetecilerin yakınları Suriyeli gazetecilerin IŞİD aleyhine haber yaptıklarını, bu yüzden tehdit aldıklarını ileri sürdüler.
Polis olayla ilgili araştırma başlatan polis, bölgedeki güvenlik ve mobese kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, Suriyeli 2 gazetecinin cesetlerini bulan ve olay yerinde bekleyen 26 Suriyeliyi gözaltına alınarak ifadelerini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Çifte cinayetle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.
SURİYELİ GAZETECİDEN “IŞİD” ÖLDÜRDÜ İDDİASI
Sputnik Türkiye muhabiri Hikmet Durgun, olayı twetter hesabından "IŞİD'e karşı olan Suriye uyruklu 2 gazeteci Urfa'da boğazı kesilerek öldürüldü. IŞİD'in yaptığından şüphe ediliyor. Ve Gelinen vahim durum.IŞİD Urfa'da kentin ortasında Suriyeli gazeteci İbrahim Abdülkadir ve Firas Hammadi'nin boğazını keserek öldürdü." diyerek duyurdu.
Yorumlar
Kalan Karakter: