ABD'deki Türk Grupları Dolandırıcı Türk Şahsı İfşa Etti
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Türk toplumunun kurduğu sosyal medya grupları dini kullanarak insanlardan para dilenen bir Türk hakkında uyarı paylaşıyor...


Erhan İdiz adlı kullanıcı, farklı sahte kimliklerle hesap açan ve insanların dini duygularını sömürerek para talep eden BURAK BAYIRLI adlı şahsı ifşa etti.
"Tinder Avcısı’nı çoğu kişi bilir. Genç kızları dolandırıp paralarıyla zengin bir hayat süren gencin inanılmaz hikâyesi… Hatta Netflix’te belgeseli yayınlandı. Türkiye’de ise "Dindar Avcısı" diye biri var, belgeseli yapılmadı, henüz." diye paylaşım yapınca Muhammed Esat Altıntaş ve Tarihçi Dr. Işıl Acehan gibi isimler de şahsın bazı paylaşımlarından örnekler vererek herkesi uyardı.
Muhammed Esat Altıntaş, "Burak Bayırlı denilen şahıs tekrar ortaya çıkmış, foyası ortaya çıkmasın diye direk engelleyeceği için ekran görüntüsünü buraya bırakıyorum, dikkatli olalım! Burak Bayırlı kimdir, insanları nasıl istismar ediyor? Bu mühim zinciri elden ele dolaştıralım lütfen." yazdı.
Erhan İdiz "Sabahtandır bu konuyla ilgili mesajlar geliyor. Toplu cevap olsun. Evet, cümle yapısı ve kelime seçimine bakılırsa bu da Burak Bayırlı. Bunu yapıyor çünkü 11 bin tweetle alamadığı etkileşimi “Müslüman oldum” yalanıyla alabiliyor. Şimdi ne isterse gönderirler özelden." dedi.
Arif Naim ise "Birkaç gün sonra dışarı atıldığını, sokaklarda kaldığını yazacak. İçimizden bir hayırsever de ona xxxx Euro yollayacak. Farklı mağduriyetler öne sürerek sürekli birilerini yolacak... İşin komik yanı, bu tweetleri atan Burak Bayırlı bu paraları rakı sofralarında harcayacak." yorumunda bulundu.
Erhan İdiz bu defa şu paylaşımı yaparak uyrıda bulundu: "Dikkat!!! Ciddi vakit alacak bu konuya zaman ayırıp ayırmamayı çok düşündüm. Fakat daha fazla insanın kandırılmaması için yazmaya karar verdim. Çünkü bu şahıs, her geçen gün ağına birkaç samimi insanı daha düşürüyor. Lütfen daha fazla insanın dolandırılmaması için paylaşın."
Dr. Işıl Acehan da "Acayip bir dolandırıcılık öyküsü! Dolandırmadığı din ve meslek grubu kalmamış bu Burak Bayırlı adlı şahsın. Hristiyanlara gidip Hristiyan oldum diyor, Müslümanlara gidip Müslüman oldum diyor. Topladığı paraları alemlerde eziyormuş. En son Müslüman olan kız kimliğiyle paylaşımı bu." şeklinde uyardı.
BURAK BAYIRLI'nın Cybele adıyla yaptığı bazı paylaşımlar:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: