ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Avusturya'nın başkenti Viyana’da ikili görüşmeler de bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesine karşı uygulanmakta yaptırımların bugünden itibaren kaldırılacağını, bu bağlamda İran'da tutuklu bulunan 4 ABD vatandaşının serbest bırakıldığını söyledi.
Serbest bırakılan kişiler arasında, geçen yıl casusluk suçlamasıyla hapse atılan Washington Post gazetesi muhabiri Jason Rezaian da bulunuyor.
İran, serbest bırakılan diğer ABD vatandaşının ise Saeed Abedini, Amir Hekmatı ve Nosratollah Khosravi olduğunu duyurdu. ABD vatandaşlarının serbest bırakılması karşılığında, ABD'de tutuklu bulunan 7 İran vatandaşının da serbest kalacağı belirtildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: