Fauci yaptığı açıklamada, sosyal önlemlerin salgının ilk günlerinde tepkiyle karşılandığını belirtti ki bu önlem hayat kurtarmaya yönelik önlemlerdi.
Ayrıca sonbaharda virüsün yeniden etkili olması halinde daha da güçlenebileceğini ve ülke içinde alternatif yollar arayacağını söyledi.
Fauci, “Önlemler Mart ortası değil de Şubat ayında alınsaydı ölümler engellenir miydi?” şeklindeki sorulan soruya, “Bunu kimse inkar edemez. Mantık olarak önlemler daha önce alınmış olsaydı daha fazla hayat kurtulmuş olabilirdi” dedi
Fauci, “en başından herşeyi kapatarak doğru olanı yapsaydık daha farklı olabilirdi. Ama kapatmayla ilgili tepkiler vardı” dedi.
Her şeyin ne zaman normale dönmesi mümkün olacak sorusuna Fauci, ''En erken gelecek ay'' yanıtını verdi. Fauci, ayrıca bu tür tahminleri yapmanın zor olduğunu da kaydetti.
Fauci, normale dönmenin sihirli değnek ile olamayacağının mesajını verdi ve bunun için ülkenin her bölgesinin tek tek incelenerek duruma bakılacağını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: