Amerika'da Nasıl Benzin İstasyonu Açılır?
Ercan Pekdemek, YouTube kanalında Amerika'da yaşayan pek çok Türkün iş sahası olan benzin istasyonlarının nasıl lisans alınıp açılabileceği ve ortalama ne kadar bütçe gerektirdiği hakkında bilgi verdi.
Şu anda Shell benzin istasyonunda benzinin galonu peşin 3.75 dolar kredi kartıyla 4.75 dolar. Dizelin gaonu ise peşin 5.99 dolar, kredi kartı ile 6.14 dolar.
Örneğin bir Shell benzin istasyonu açmak oldukça karlı ve getirisi yüksek bir yatırım. Başvurunuzu yaptığınızda sizin adınıza her şeyi firma yetkilileri hallediyor. Böyle bir benzinlik açmak oldukça kolay bir iş.
Ayrıca tüm benzinliklerde olduğu gibi burada da sadece benzinden değil yiyecek ve içecek satarak da para kazanmak mümkün. Burada Türkiye'dekinden farklı olarak sıcak yemek de satılıyor. Otomobille ilgili bakım ürünleri de satılıyor.
Bir de içeride ATM var ancak para çekimlerinde 3 dolar komisyon kesiyor. Buz makinesi sayesinde buz satılıyor. Vakum cihazı parayla açılıyor müşteriler araçlarını süpürebiliyor. Lastik şişirmek için basınçlı cihaz da parayla çalışıyor. Bu sayede pek çok yolla karınız artıyor.
Pekdemek'in verdiği bilgiye göre, bazı firmalar benzin istasyonu açmak için sadece 50 bin dolar talep ederken daha büyük firmalarda bu yatırım bedeli daha yüksek oluyor. Bu bedeli ödeyerek 5 ya da 10 yıl bu işletmenin çalışanı oluyorsunuz. Yani istasyou kiralamış oluyorsunuz.
Firma benzin ve gazı verip belli bir kar marjı üzerinden size ödeme yapıyor. Siz de aynı zamanda marketi işletip ekstra gelir elde ediyorsunuz. Benzin istasyonları da Amerika'da yatırım yapmak isteyenler için oldukça cazip bir iş fikridir.
KAYNAK: Ercan Pekdemek
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: