CHP Genel Merkezi’nde 24 Mayıs 2026 günü yaşanan olayların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çok yönlü soruşturma başlattı. Soruşturmanın; izinsiz gösteri, kolluğa direnme ve bir kişinin yaralandığı araçlı saldırı iddiasını kapsadığı bildirildi.
Polis Müdahalesi Ve Arbede
Gün boyunca süren gerginlikte çevik kuvvet ekiplerinin parti binasına girdiği, biber gazı kullanıldığı ve partililerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığı aktarıldı.
Olaylar sırasında bazı partililerin yaralandığı, bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı belirtildi.

Özgür Özel Meclis’e Yürüdü
Gerginliğin ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Merkez’den ayrılarak partililerle birlikte TBMM’ye yürüdü.
Özel, “Babaocağını geri almak üzere çıkıyoruz” sözleriyle dikkat çekti.

TBMM’de Toplantı Ve DEM Parti Görüşmesi
Meclis’te grup toplantı salonunda milletvekilleri ve partililerle bir araya gelen Özel, daha sonra DEM Parti heyetiyle görüşeceğini açıkladı. Özel, “Bundan sonra hep buradayız” ifadelerini kullandı.
Mansur Yavaş’tan Tepki
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, polis müdahalesine tepki göstererek, “Yüz yıllık bir partiye bu şekilde girilmesi hoş olmadı” dedi.
Yavaş, sürecin diyalogla çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Parti İçi Gerginlik Ve Tartışmalar
Genel Merkez önündeki olayların ardından parti içinde kurultay, yönetim ve disiplin süreçlerine ilişkin tartışmaların sürdüğü bildirildi.
Öte yandan bina içinde Özgür Özel’e ait bazı fotoğrafların kaldırılması dikkat çekti.
Yorumlar
Kalan Karakter: