Diplomatımızın Ermeni Katiline Son Dakika Kararı
28 Ocak 1982 günü Amerika Birleşik Devletleri'nin Californiya Eyaletinde Türkiye Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arikan'ı şehit eden Ermeni katil Harry M. Sassounian şartlı olarak tahliyesine karar verilmişti. 2020 seçimleri yaklaşırken, Ermenilerin güçlü lobileri bu durumu fırsat olarak kullanıp siyasilere baskı yaptı. Vali dün akşam şartlı tahliye kararını son anda veto etti.


En son geçtiğimiz yıl bölgenin en büyük Ermeni Patriği Ermeni katil Sassounian'ı ziyaret etmiş, ve af talebinde bulunmuştu.
Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi geçtiğimiz yıl Vali'ye e-mail kampanyası başlatmış ve kararın onaylanmamasını istemişti.
California'da yaşayan Ermenilerin baskısı ve yoğun lobi faaliyetleri bu yıl sonuç verdi. Genelde bu tür suçlara idam cezası verilirken Sassounian serbest bırakılma kararını veto etti.
TADF başkanı Tulga Tekman kararı değerlendirirken "Los Angeles Başkonsolosumuz Kemal Arıkan’ın 28 Ocak 1982 tarihinde şehit olduğu terör saldırısını Hampig Sasunyan ve Krikor Saliba, Ermeni terör örgütü adına düzenlemiş, yakalanan Hampig Sasunyan yargılanmış ve afsız ömür boyu hapis cezasına çaptırılmıştır. Firar eden diğer terörist Krikor Saliba’nın ise 1982 yılında Lübnan iç savaşında öldüğü iddia edilmiştir.
Terörist Sasunyan, ABD yasalarını zorlamak niyetiyle, şartlı salıverilme hakkından yararlanmak üzere 2019 yılında bir kez daha başvuru yapmıştır. 27 Aralık 2019 tarihinde görülen şartlı tahliye duruşmasında, ne yazık ki terörist Hampig Sasunyan’ın şartlı tahliyeye uygunluğuna karar verilmişti.
Bu kararın uygulanmaması yönündeki uğraşlarımız ve beklentimiz, ispat ve nedenleriyle birlikte ilgili ABD makamlarının dikkatine getirilmiş ve California Valiliği, 26 Mayıs 2020 tarihli nihai kararında şartlı tahliye talebinin uygunluğu kararını reddetmiştir.
Terörist Sasunyan’ın alçakça işlediği ve mahkumiyeti süresince hiçbir pişmanlık göstermediği bu cinayet nefret politikaları ve terörizmin korkunç boyutlarını ortaya koyan bir suç olarak asla unutulmayacaktır.
Dünyadaki nefret söyleminin ve aşırıcılığın vardığı son nokta olan terörün cezasız kalmayacağını bir kez daha gösteren bu karar memnuniyetle karşılanmıştır.
Bu vesileyle şehit diplomatımız Kemal Arıkan’ı ve terör kurbanı tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. " dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: