Egzersiz Yap Virüse Yakalanma
Amerikalı uzmanlar hareketsiz yetişkinlerin, düzenli egzersiz yapanlara kıyasla virüsle hastaneye yatırılma riskinin iki kat fazla olduğunu açıkladı.


Koronovirüse Karşı 150 Dakika Egzersiz
Amerikalı uzmanlar hareketsiz yetişkinlerin, düzenli egzersiz yapanlara kıyasla virüsle hastaneye yatırılma riskinin iki kat fazla olduğunu açıkladı.
Amerika'da 48 bin 440 kişi üzerinde yapılan araştırmada haftada sadece 150 dakika egzersiz yapanların Covid-19'u daha kolay atlattığı belirlendi.Araştırmada hareketsiz yaşam sürenlerin virüse yakalanma oranının ve hayatını kaybetme riskinin sağlıklı yaşam modelini benimseyenlere oranla iki buçuk kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Fontana şehrinde bulunan Kaiser Permanente Tıp Merkezi'nden araştırmacılar, 48 bin 440 Covid hastasının sonuçlarını karşılaştırdı.Hareketsizliğin, özellikle kronik hastalıklar için üçüncü büyük risk faktörü olduğu ifade edildi.
Hareket Şart!
Yapılan araştırmaya göre özellikle 65 yaş üstü obezite, diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalık ve kanser dahil olmak üzere yaygın olarak belirtilen kronik rahatsızlığı bulunanların fiziksel hareketsizliği koronovirüse davetiye çıkarıyor.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Aşılama, sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi halk sağlığı güvenliği kurallarına uyarak, düzenli fiziksel aktivitede bulunmak, bireylerin Covid'i önlemek için alabilecekleri en önemli eylem olabilir."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: