Her Altı Ofis Çalışanından Biri İstifa Etmeyi Düşünüyor
Pandemi, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde, evden çalışmayı, çalışanlar üzerinde yarattığı rahatlık nedeniyle tercih edilir hale getirdi. Yeni bir araştırmaya göre, esnek çalışmanın bırakılıp ofise dönüşlerin gerçekleşmesi halinde, her altı çalışandan biri istifa edeceğini söylüyor.


Koronavirüs salgınının başlamasıyla Apple, Facebook, Google gibi dünya devleri de esnek çalışma sistemine geçtiler ve zamanla ofise dönüş için sık sık tarihler belirlediler. Hatta bu nedenle çalışanların tepkileriyle karşılaştılar ve sonunda önce Delta varyantı ardından Omicron nedeniyle yeniden ofise dönüşleri ertelediler.
MAAŞ, İKRAMİYE, İZİN GÜNLERİ VE ESNEK ÇALIŞMA BELİRLEYİCİ
Bulut tabanlı çalışma ekibi ağı Slack tarafından 1.000 kişiyle yapılan bir ankete göre; BT, telekom, satış, hukuk ve pazarlama alanlarında çalışanlar evden çalışmaya devam etme konusunda oldukça kararlılar. Hatta bu şekilde çalışmaya devam edemeyeceklerse işlerini bile değiştirmeyi düşünüyorlar.
Araştırma, çalışanların neden işlerinden ayrılmak istediklerine odaklanıyor. En yaygın nedenlerin başında personel maaşını artıramama ve kötü ikramiye planı olsa da ofise geri dönmeye zorlamanın da rol oynadığı görüldü.
Slack tarafından yapılan araştırma da insanların ofise dönmek istemediklerini net bir şekilde ortaya koydu: Ankete katılanların yüzde 16’sı ofise geri dönmeleri istenirse işlerini bırakmayı düşündüklerini söyledi.
“OFİSE GELEN PERSONEL TERCİH EDİLİR” ENDİŞESİ
Şirket, işverenleri çalışma uygulamalarını modern iş yerini yansıtacak şekilde güncellemeye çağırdı. Slack’ten Chris Mills, “İşletmeler, çalışanların gerçekten istedikleriyle uyumlu olmalı. Araştırmamız, esnek veya uzaktan çalışma, fazladan izin ve maaş ikramiyeleri sunmanın çalışanları çekmesine ve elinde tutmasına yardımcı olacağını gösteriyor.”
Ankete katılanların beşte biri, patronların ofise gelmeye karar veren personeli tercih edeceği endişesini dile getirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: