Kalp Krizinin Verdiği Hasara Karşı Jel!
Kalp krizinin yol açtığı hasarın onarılması için biyolojik olarak parçalanabilen yeni bir jel geliştirildi. Manchester Üniversitesi'nden uzmanlar, kalp krizi hasarına karşı direkt kalbe enjekte edilebilen bir jel geliştirdi.


Söz konusu jel, enjekte edilen hücrelerin yeni doku oluşturması için iskele görevi görüyor.
Geçmişte, kalp yetmezliğine karşı kalbe enjekte edilen hücrelerin yalnızca yüzde 1'i yaşamını sürdürüyordu. Peptit adı verilen aminoasitlerden üretilen yeni jel, stres halinde sıvı gibi davranıyor ve sonrasında katılaşarak çalışıyor. Bu, hücreleri, kalbe girerken yerinde tutuyor.
Enjekte edilen hücrelerin yeni bir dokuya dönüşebilmesi ve sonuçların başarılı olabilmesi için kan tedarikinin hayati önemine dikkat çekiliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: