MIT, Canan Dağdeviren'e Ödül Verdi
Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinde bulunan dünyanın bilim dalında en iyi üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT)'de, LG Kariyer Geliştirme Profesörlüğünü yürüten Canan Dağdeviren, 'Geleceğin Girişimcileri' projesinde ilk üçe girerek ödülünü aldı.


MIT öğretim üyeleri, biyoteknoloji kurucuları ve risk sermayedarlarından oluşan bir seçim komitesi birincilik kazanan kişiye 250 bin dolarlık büyük ödülü ve isteğe bağlı fon verdi. İki yarışmacı da 100 bin dolar ödül aldı.
Bu kişilerden biri de Canan Dağdeviren oldu. Dağdeviren başarısını sosyal medya hesabından, “Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir. MIT’de geçen yıl ilk defa oluşturulan ‘Geleceğin Girişimcileri’ Programı’na kabul edilen 9 kadın hocadan biri olmuştum ve 6 aylık bir eğitim sonunda yaptığım şirket sunumum sonrası $100K kazandım. Bu ödülü, meme kanseri olan kadınlara ‘hizmet’ için açacağım şirket kuruluşunda kullanacağım. Sürekli destekçilerim olan canım Murat’a, ilham kaynağım olan 7 yıl önce aramızdan ayrılan canım teyzem Fatma’ya, öğrencilerime, mentörlerime ve aileme (özellikle Mirza’ya) sonsuz teşekkürler." sözleriyle paylaştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: