TRT'den Göçmenlerin Yol Haritası
TRT Arapça'nın sosyal medyada paylaştığı haritada Türkiye'den Avrupa'ya gidecek sığınmacılar için dört farklı yol haritası önerildi. TRT Arapça, İdlib’den yola çıkarak Türkiye üzerinden Avrupa’ya hangi yollardan ulaşabileceğine ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir harita paylaştı.


TRT Arapça, İdlib’den yola çıkarak Türkiye üzerinden Avrupa’ya hangi yollardan ulaşabileceğine ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir harita paylaştı.
TRT Arapça televizyon kanalı, Twitter hesabında “Fransa’ya giden yol” başlığıyla paylaştığı haritada Suriye’nin İdlib şehrinden bir ok çıkartarak Türkiye üzerinde dört farklı yol kullanılarak Avrupa’ya gidilebileceğini belirtiyor.
'Zorlu güzergah'
Euronews'in haberine göre, sarı renkle çizilen ilk güzergahta İdlib’den Kayseri, oradan İstanbul, Edirne ve Tekirdağ üzerinden Yunanistan Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerini kara yoluyla geçerek Avusturya, Almanya ve Fransa’ya gidilebileceği gösterilmiş. Sarı renkli güzergah haritanın sol alt kısmında 'vahşi-zorlu yol' olarak tanımlanıyor.
Turkuaz renkle gösterilen diğer güzergahsa yine İdlib’den başlayarak, Muğla Bodrum, Aydın Kuşadası, İzmir Çeşme ve Balıkesir Ayvalık ilçeleri üzerinden “deniz yoluyla” Yunanistan ana kıtası, oradan yine deniz yoluyla İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinde son buluyor.
Mesajın açıklama kısmındaysa, “Fransa’ya giden yol… Türkiye’den gelen mültecilerin Fransa’ya ve diğer Avrupa ülkelerine ulaşmak için izleyebilecekleri olası yolların açıklayıcı bir haritası” ifadelerine yer veriliyor. Harita’nın sağ alt köşesindeyse İdlib’de 3 milyondan fazla sivilin yaşadığı belirtildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: