ABD'den İzmir'e Geldi, Oğlu İçin STK Kurdu
Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde 24 yıl yaşadıktan sonra ani bir kararla Türkiye'ye dönen ve İzmir'e yerleşen Veysel Şahin, otizmli oğlu için pek de iyi bir karar vermediğini kavradı. Geri dönmeyi düşündü, fakat Türkiye'deki otizmli çocuklar ne olacaktı?..
Otizm Eğitiminde Amerika ve Türkiye Arasındaki Fark...
Üç çocuk babası Veysel Bey'in en küçük çocuğu Ege, otizmli. New York'ta daha 14 aylıkken otizm teşhisi konan Ege, yıllarca burada güzel bir eğitim almış. Eve gelen bir danışman kendilerine 200 adet okulun bulunduğu bir liste sunup, Ege'nin durumu için en uygun beş okulu işaretlemiş. Okulları inceleyen Veysel Bey de bir tanesinde karar kılmış.
Amerika'da otizmli çocuklara çok iyi bir eğitim imkanı sağlandığını ve halkın da otizmli bireyleri dışlamadığını anlatıyor Veysel Bey. Ege de hem okula gidip hem de eğitmenler gerek gördüğünde haftada birkaç gün evlerine gelerek ders almaya devam etmiş o süreçte. Fakat 2012 yılında annesini kaybeden Veysel Bey, duygusal bir karar alarak ailesinin de rızasıyla memleketi Türkiye topraklarındaki İzmir'e dönmüş.
Tabii öncesinde Ege için geniş çaplı bir araştırma yapmayı da ihmal etmemiş. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğini okuduğunda, Türkiye'de de özel eğitimler verildiği, okulların çocukları kabul ettiği sonucuna varınca, Türkiye'ye geldiklerinde hiçbir şeyin yazılıp çizildiği gibi olmadığı gerçeğiyle karşılaşmış. Bu sebeple birkaç ay sonra ABD'ye geri dönmeye karar vermişken, kendisine sormuş "Peki Türkiye'deki otizmli çocuklar ne olacak?"
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: