Hamtramck Kent Yönetimi Müslümanlara Geçti
Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan Eyaletine bağlı Hamtramck kenti belediye başkanı ve 6 Meclis üyesinin tamamı Müslümanlardan seçildi.


En ilginçler ve ABD tarihinde de bir ilk olanı ise müslümanların yoğun bir şekilde yer aldığı Michigan Eyaleti Hamtramck şehrinde idi. Hamtramck belediye başkanlığını ve tamamı altı olan belediye Meclis üyeliklerini Müslüman adaylar kazandı.
Habername sitesinde yer alan habere göre, 42 Yaşındaki Amer Ghalib Hamtramck belediye başkanı seçilirken; Nayeem Choudhury, Amanda Jackzkowaki, Mohammed Hassan, Mohammed Alsomiri, Khalıl Refai ve Adam Albarmaki belediye Meclis üyeliğine seçildiler.
Belediye Meclis üyelerinin üçü Yemen asıllı, ikisi Bangladeş diğeri de beyaz Amerikalı müslümanlardan oluşuyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: