İtalya'nın başkenti Roma'ya Pazar günü gelen John Kerry, aynı akşam Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.
Dün akşam Roma'dan ayrılan Kerry, Papalık Devlet Sekreteri'ni de ziyaret etti. Kutsal Makam Sözcüsü Peder Federico Lombardi'nin paylaştığı bilgilere göre, ikili arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü.
Görüşmenin içeriğini oluşturan konuların başlıklarını paylaşan Peder Lombardi, John Kerry'nin, Ortadoğu'da tansiyonun artmaması ve İsrail ile Filistin arasında yeniden müzakerelerin başlaması yönünde ABD'nin verdiği çabaları anlattığını aktardı.
Lombardi ayrıca Kerry'nin, Küba'da terör suçlularını tuttuğu Guantanamo Hapishanesi'nin kapatılması konusunda ABD'nin çabalarına değindiğini ve mevcut mahkumlar için uygun insani çözümler arayışında Kutsal Makam'dan destek istediğini de kaydetti. Ancak bu çözümlerin ne olabileceğine ilişkin detaylı bir bilgi paylaşılmadı.
Lombardi, Guantanamo'nun kapatılmasını Kutsal Makam'ın da arzu ettiğini ekledi. İkilinin ayrıca çok kısaca Ukrayna meselesi ve giderek artan Ebola vakaları konularında da konuştukları belirtildi.
ABD Başkanı Barack Obama, 2002 yılında dönemin ABD Başkanı George Bush'un isteğiyle Küba'da askeri hapishane olarak kullanılmaya başlayan yüksek güvenlikli Guantanamo Hapishanesi'nin kapatılması yönünde niyetini beyan etmişti.
Söz konusu hapishanenin, CIA'in çeşitli işkence yöntemlerini uyguladığı üslerden biri olması son günlerde ABD'de ve dünyada tartışma yaratmıştı.
Vatikan'dan destek istedi
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Guantanamo Hapishanesi'nde kalan mahkumlar için uygun insani çözümler arayışında Kutsal Makam'dan (Vatikan) destek istedi.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: