New York'ta İşyerleri 15 Mayıs'ta Açılacak
Amerika Birleşik Devletleri'nde corona virüs salgını nedeniyle bir çok mağaza ve işyeri kapalı. Pazar günü yapılan açıklamada Covid-19 vakalarında düşüş kaydedilirken, Vali Cuomo 15 Mayıs'ta bazı işyerlerinin açılabileceğini duyurdu.


New York Valisi Andrew Cuomo, Corona virüs salgınından pazar günü 367 kişinin öldüğünü söyledi. Bu rakamın giderek düşeceğine dikkat çeken Cuomo, "Günlük 1.000'i aşan hastaneye yatış sayısının ve ventilatöre konan sayıda da düşüş var. 1000 kişilik gemi hastanesinde hasta sayısı 182'ye düştü. Alınan tedbirler hastalığın yayılmasını engelledi. Kötü günler geride kaldı." dedi.
15 Mayısa kadar vakalardaki oran daha hızlı düşeceğini vurgulayan Cuomo "İşçiler için düşük riskler taşıyan inşaat ve imalat işleri yapanlar yeniden açılabilir. Perakende satış yapan otel ve spor sektöründeki işyerleri kademeli ve kontrollü olarak hizmete girecek. Ama bazı sektörler için karar vermek oldukça erken." diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: