Wired sitesine konuşan Gates, sosyal medya sektöründe büyük bir oyuncu haline gelmenin Microsoft için basit bir oyun olmadığını vurguladi
© REUTERS / FLORENCE LOÇin, ABD'nin TikTok ve WeChat yasağına tepki gösterdi: Keyfi siyasi manipülasyon
Diğer bir sosyal medya sitesi olan Facebook'un karşısına rakip olarak çıkmanın 'muhtemelen iyi bir şey olacağını' söyleyen Gates, öte yandan Trump'ın tek rakibi (TikTok) öldürmesine yardımcı olmanın oldukça tuhaf olduğunu dile getirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, 3 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamada, ABD'deki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını açıklamıştı.
Microsoft da TikTok'un ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'daki kollarını satın almak için görüşmeler yaptığını doğrulamıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: