ABD'nin Ankara Büyükelçilik İnşaatında Eylem
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Ankara’nın Çukurambar Malcolm X Sokağı üzerinde bulunan ABD Büyükelçiliği inşaatı önünde basın açıklaması yaptı.


“KAÇAK KONUMDADIR VE YIKILMASI GEREKİR”
HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran basın açıklaması yaptı.
Kıran, açıklamasında; “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen 2016/4419 sayılı kararla birlikte Atatürk Orman Çiftliği’nde çıkan bütün yapılaşmaların kaçak olduğu yargı kararı ile kesinleşmiştir. Bugün Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da ABD Büyükelçiliği de Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı karşısında artık kaçak konumundadır ve yıkılması gerekir. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Ankara Valiliği’ne ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararı gereğinin yerine getirilmesini, verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesini ve bu kaçak yapıların derhal yıkılmasını talep ettik. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bunun takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.
“ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ BİR TAKIM HUKUKİ OYUNLARLA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”
Kıran, “Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal’in halkımıza hediye ettiği Atatürk Orman Çiftliği’nin bir takım hukuki oyunlarla, hukuka karşı hilelerle birilerine peşkeş çekilmesine baştan itibaren karşı çıktık. Mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Atatürk Orman Çiftliği Mustafa Kemal’in tahsis ederken öngördüğü gibi tarımımızın daha da geliştirilmesi için halkımızın gezi alanı, mesire alanı olarak kullanılmak için yeniden düzenlenmeli ve tahsis edilmelidir. Bütün kaçak yapılar derhal yıkılmalıdır” dedi.
“BU YAPILAN İNŞA EDİLMESİ ANAYASA’YA AYKIRIDIR”
Kıran, “Gelinen aşamada Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı karşısında SİT Alanı vasfı taşıyan Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde kamu hizmet yapısı olsa bile söz konusu yapıların yapılamayacağı net olarak açığa kavuşmuştur. Bu yapıların inşa edilmesi başta Anayasa’nın 44, 45, 63 ve 169’uncu maddelerine aykırıdır. Ayrıca Türkiye’nin 2003 yılında onaylayarak (4881 sayılı yasa) taraf olduğu 2000 tarihli Avrupa Peyzaj Sözleşmesi’nin 5. maddesine de aykırıdır bu yapılar. Bu sözleşmeye göre taraf ülkeler yasalarında, peyzajları, insanların çevrelerinin önemli parçası olarak tanır ve ortak olarak paylaşılan kültürel ve doğal mirasın çeşitliliğinin bir ifadesi ve insanların kimliklerinin bir esası olarak, kabul eder” ifadelerine yer verdi.
ABB’YE, ANKARA VALİLİĞİ’NE, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA BAŞVURU
HKP Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran, “Bu nedenle söz konusu arazi üzerinde mevcut Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası ve ABD Büyükelçiliği adı altındaki yapılaşmaların yasaya aykırı birer kaçak yapı olduğu artık Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Kararı ile tescillenmiştir. Bu hukuka aykırı yapıların ortadan kaldırılması için Halkın Kurtuluş Partisi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazılı olarak başvurulmuştur. Bu kurumlar, yasaların kendilerine vermiş olduğu sorumluluk ve görev gereğince yargı kararlarını uygulamak ve hukuksuzluğa son vermek zorundadırlar” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: